Blogia
AMPA CAMINS

Preparats per fer pius pius?

Preparats per fer pius pius?

S’obre un nou canal de comunicació. Ens ajudes a posar-lo en marxa?

Twitter es una coneguda red social. Si es la primera vegada que accedeixes a Twitter, potser t’aniran be aquests conceptes basics. A la xarxa pots trovar tutorials molt complets.

 El primer pas, es primordial. El registre. Ves a twitter.com i segueix les instruccions.

Conceptes

Tweet (o tuit o pio o piu): Es la paraula anglesa per designar el so del ocell que fa quan es comunica. Es tambe el contingut de 140 caracters que es pot compartir en aquesta xarxa social. Pot ser un pensament, un acudit, un enllaç o qualsevol cosa que s’et pasi pel cap. No es un SMS, aixi que no escatimis lletres i escriu correctament.

Seguir a un usuario: Per començar, ves a la pagina de Twitter de la persona que vols seguir i fes clic al boto de Seguir. Tambe es pot fer desde la pagina de recomenacions. Que tal si segueixes al ampa de l’escola Camins? 

Cronologia: Twitter funciona com un lector de noticies. Quan segueixes a algu, en realitat estas demanan a Twitter que vols que els seus tweets apareguin en la teva cronologia.

Seguidores (o followers): De la mateixa manera que tu pots seguir a algu, altres usuaris et poden seguir a tu. La cantitat es important, pero a vegades es millor tenir seguidors interesants i actius. Pots sapiguer qui et segueix a la part dreta de la pantalla principal.

Mencion (@): Si vols parlar amb algun usuari, afegeix, per exemple, @ampacamins. Si algu ha fet alguna mencio a tu, les trovaras a Menciones. Recorda que son publicas i que cualsevol pot veureles.

Mensaje directo (DM): Si vols comunicarte amb un usuari amb un missatge privat, usa aquesta opcio. Llegeix els teus desde la opcio de Mensajes directos.

Retwitt: Si has rebut algun tweet que t’hagi agradat i vols compartirlo amb els teus seguidors, usa la opcio de retweet.

Hashtag (#): Del angles hash (coixinet) y tag (etiqueta), serveixen per clasificar els temas dels que es parlan al Twitter. Pots seguir un hashtag ja creat o crear un de nou.

Trending topic: Les tendencies del moment. Son els hashtags mes usats durant el dia a Twitter 

T’animes? Segueix-nos a @ampacamins

0 comentarios