Blogia

AMPA CAMINS

Nou acces

Nou acces

La setmana passada, i coincidint amb les primeres tempestes,l’escola ha proposat una alternativa a l’entrada pel pati per recollir els petits.

Es tracta d’accedir al recinte per l’entrada de l’acollida dels matins envoltar les instal · lacions. Tot el recorregut és per una vorera que sense dubtes facilitarà a tots, plogui o no, la recollida dels nens i de les nenes.

LES INFORMACIONS DEL CONSELL ESCOLAR

Benvolgudes famílies,

El Consell Escolar del centre, us volem informar dels temes que es van tractar a la reunió d’ahir:

- Es va informar del calendari escolar publicat pel Departament d’Ensenyament: l’escola començarà del dia 12 de setembre i acabarà el dia 22 de juny. Les vacances de Nadal seran del 23 de desembre al 8 de gerner, ambdás inclosos, i les vacandes de setmana santa seran del 2 al 9 d’abril, també ambdós incolosos.

- Es van dedidies els 5 dies de festa de lliure disposició que s’han consensuat amb la resta de centres educatius del municipi. Aquestes dies seran: 31 d’octubre, el 7 i el 9 de desembre de 2011, el dia 20 de febrer i 30 d’abril de 2012.

- Es va aprovar fer l’entrada progressiva pels infants que comencen P3 així com fer la jornada intensiva a partir del dia 11 de juny de 2012.

- Pel que fa al tema de l’’horari escolar no hi va haver consens en la decisió, per la qual cosa s’haurà de comunicar al director territorial per tal que resolgui el que consideri més oportú. Tot i que les votacions del consell escolar no són públiques, ahir el consell va creure convenient fer-vos saber a les famílies, que tots els representants del sector pares i mares i el representant de l’AMPA van votar en contra de l’horari que el Departament ha establert en caràcter general (de 9 a 12.30 i de 15 a 16.30), peròel claustre havia acordat per unanimitat fer aquest horari i això és el que els representants d’aquest sector van votar el consell. Els motius que ha portat al claustre a aquest canvi de decisió han estat diversos:

- Perquè és el que proposa el Departament amb caràcter general, fet que està fent que la gran majoria d’escoles de Catalunya estiguin modificant el seu horari.

- Perquè és l’horari que han decidit les escoles del municipi amb les quals creiem que hem d’anar a la una.

- Perquè el fet que totes les escoles tinguem el mateix horari de sortida farà que es puguin avançar les activitats extraescolars que el municipi ofereix i que creiem que els nens i nenes de l’escola han de tenir la oportunitat de gaudir si es creu convenient.

- Perquè seguim mantenint el qu epedagògicament creiem i vam defensar el curs anterior: tenir el matí llarg (de 3.5h) i la tarda curta (1.5h) i tenir hora i mitja diària de coordinació dels i les mestres (que és el que l’any passat ens va portar a començar a les 8.30h a primària, ja que si començàvem a les 9 només teníem una hora de coordinació diària).

- Perquè si a garabé tot Catalunya s’està fent aquest horari és un dret laboral que els i les treballadores de l’escola volem tenir en iagualtat de condicions dels i les treballadores d’altres centres públics.

- Es va aprovar una modificació pressupostària.

- Després de valorar molt possitivament amb la comissió de serveis i amb la junta de l’AMPA la gestió que l’empresa Ecomenja està fent al menjador de l’escola es va aprovar que l’any que ve sigui aquesta empresa qui també gestioni el monitoratge, deslliurant així a l’AMPA d’aquesta tasca.

 

LES INFORMACIONS DEL CONSELL ESCOLAR

Benvolgudes famílies,

El Consell Escolar de l’escola us volem informar dels temes que es van tractar a la reunió que vam fer ahir:

- Es va aprovar la carta de compromís educatiu elaborada en un procés participatiu obert a les famílies.

- Es va aprovar que l’horari que farem en jornada intensiva serà de 9 a 13h pels nens i nenes d’intantil i de 8:30 a 13h pels nens i nenes de primària. Tot i que podíem fer tots l’horari de 9 a 13h el consell va creure que era millor no modificar l’horari d’entrada dels nens i nenes de primària per no fer anar malament a les famílies i a la seva organització.

- Vam estar mirant els possibles dies de festa de lliure disposició, però encara no els vam aprovar ja que estem pendents de que surti la resolució del Departament sobre el calendari.

- Vam explicar una proposta que hi ha per part de tots els centres del municipi de fer un horari escolar comú a totes les escoles. L’horari proposat pel municipi és de 9 a 12.30 i de 15.00 a 16.30. Aquesta proposta és fruit d’una reflexió dels diferents claustres que exposen una sèrie de raons per fer-lo, entre les quals, hi ha tenir unes sessions de treball més llargues al matí i més curtes a la tarda, o escurçar el temps de menjador. El Consell escolar de l’escola, però, no va creure oportú modificar l’horari de sortida, però sí que veia bé poder tenir les sessions més llargues al matí i més curtes a la tarda. És per això que la majoria del consell escolar veiem bé de fer l’horari següent: de 9 a 12.30 i de 15.30 a 17h tots els nens i nenes de l’escola, tant els d’infantil, com els de primària, ja que així garantiríem sessions llargues al matí, curtes a la tarda, i poder tenir hores de treball en equip al migdia per poder treballar el claustre. Tot i que tot el Consell estàvem d’acord en aquesta opció d’horari, es va creure oportú que el representant de l’AMPA pogués consultar a les famílies. És per això que us arribarà una nota de l’AMPA amb l’explicació de les diferents propostes per tal que hi pugueu dir la vostra.

- Es va acordar la quota de material infantil pel proper curs seria de 170 euros.

- Es va acordar que la quota de material de primària seria de 210 euros. Aquesta quota s'ha incrementat ja que aquest any les famílies de primària han pagat 200 euros però tenien una subvenció del Departament per reutilització de llibres de 20 euros per nen. Com que de moment no ha sortit la convocatòria de l'esmentada subvenció, hem decidit de pujar la quota la meitat del que ens era subvencionat, és a dir 10 euros.

- Es van aprovar les activitats extraescolars proposades per la comissió de serveis perl proper curs.

- Es va aprovar la sortida al Museu de la Música que faran els alumnes de Tram 2.

- Es va informar que hi ha hagut una reunió entre l'AMPA, l'empresa  Ecomenja i l'escola i que totes tres parts valorem molt positivament l'entrada de l'empresa a l'escola i el treball que aquesta hi fa. Alhora totes tres parts veuen factible i positiva la continuïtat pel proper curs. En el proper consell escolar s'aprovarà, si s'escau, l'esmentada continuïtat. 

CAMINADA SOLIDÀRIA

 

  Aquest dissabte passat a les 17,30 els encendraires de Les Franqueses van donar la sortida a la 1ª Caminada Solidària pels nens de l’escola "El cenáculo" a Guayaquil. Unes 270 persones hi van participar, sense fer-se endarrere per la pluja que també va voler tenir el seu protagonisme. Calor no vam passar!! Gràcies als col·laboradors que senyalitzaven el camí no es va perdre ningú. A l’arribada una bona botifarra ens va ajudar a recuperar les forces per la correguda (per no mullar-nos). I, de premi, alguns afortunats van rebre un regalet de les entitats que han col·laborat amb les seves aportacions. També vam poder gaudir de la presència del Julio i la Gisselle, els nostres contactes amb els nens d’aquesta escola. I tot animat pel gran DJ Resina que ens va aportar la seva millor música. 

  Gràcies a tots el col·laboradors que ens han ajudat, pares i mares, cuiners (Xavi i Àlex), la coordinadora del menjador (Maria), la direcció de l’escola per donar-nos tantes facilitats i sobretot gràcies a tots els que heu vingut a participar i a col·laborar amb la vostra aportació a l’escolarització d’aquests nens que desafortunadament no tenen tanta sort com els nostres.

  Tot va sortir com esperàvem i ens ho vam passar molt bé! I sobretot, la pluja no ens va espatllar la festa!

 

Gràcies a tots per venir.

Us esperem l’any que ve que hi haurà més i millor!

 

AMPA Camins.

 

La setmana passada ens van possar una nota a les llibretes on ens demanen la nostra ajuda per escriure una carta.
Des de l’escola m’han demanat que us expliqui que la carta per la qual demanen la nostra col·laboració és un tràmit que el departament d’ensenyament obliga aquest any a fer a totes les escoles.
És una carta de compromís on tant l’escola com els pares ens comprometem a establir una relació activa famílies/claustre pel bé de l’educació dels nostres fills.
El Departament vol emfatitzar la participació de les famílies en l’educació dels nens i es vol assegurar que hi ha comunicació amb les famílies.
La nostra escola és la única que convida a les famílies a participar en la seva elaboració, ho podrien fer elles soles i els resultaria, ben segur, més fàcil.
Es reuniran demà i dilluns entre les 15 i les 17h.
Així que encara esteu a temps!

 

Eli

Secre de l’AMPA

fira de Sta. Eulàlia

MENJADORS ESCOLARS ECOLÒGICS

 

Benvolgudes famílies:

 

Des de la comissió de serveis de l’escola us volem proposar una activitat per a  dissabte 9 d’abril a Santa Eulàlia de Ronçana.

Dins la programació de la 2ona Fira de la Pagesia i Productes Locals, està prevista:

  • una exposició fotogràfica d’horts escolars en la que hi participem.
  • una taula rodona a les 13:00h, L’Experiència dels Menjadors Escolars Ecològics a Santa Eulàlia de Ronçana, amb la participació d’Ecomenja que s’encarrega de la cuina de les dues Escoles Bressol.

 

Posteriorment hi haurà un dinar popular a càrrec d’Ecomenja,  elaborat pel Xavi Riera i l’Àlex Hernández, l’equip de cuina de la nostra escola.

 

Creiem que pot ser una nova oportunitat de conèixer millor Ecomenja.

 

Atentament,

                 

La comissió de serveis

 

Propera reunió 5 d'abril...

Benvolgudes famílies,

Ens dirigim a tots vosaltres per informar- vos que la propera reunió d’Ampa serà aquest dimarts 5 de abril a les 19h al despatx que disposem a l’Escola

Els temes que tractarem seràn:

  • Venda de roses per St Jordi (aquest any, com l’anterior, l’Ampa tindrà paradeta de roses!!!)
  • Organització festa final de curs
  • Foto nens 2010/2011
  • Organització Casal d’Estiu
  • Colónies

Recordeu que ja disposem de blog on ens podem comunicar e informar, l’adreça: http://camins.blogia.com... fer-lo creixer es cosa de tots plegats.                       

US HI ESPEREM!!!!!!!!                       

                                                                                               AMPA CEIP CAMINS

Inauguració de l'escola

Hola a t@ts! a continuació el discurs que vaig llegir el dia de la inauguració i que tan amablement, va escriure la Elisabet, donan-li forma a les ideas que es van parlar a l’última reunió que vem tenir al Ampa. Gràcies Eli!! :)

"Tot just farà cinc anys s’iniciava el projecte d’escola que avui ens ha portat aquí. Des de l’actual Junta de l’AMPA volem agraïr a totes les persones que han fet possible que els nostres fills i filles puguin gaudir d’aquesta escola. Des de l’Alcalde, el Sr. Ribalta, la Directora del centre, la Nuria Marín juntament amb tot el claustre de mestres, i finalmente, i sobretot a tots aquells pares i mares que des del principi van creuere en aquesta escola. Tots junts hem fet possible que la nostra Escola Camins s’hagi engegat amb tant d’èxit.
Aquí és on els nostres fills i filles passaran gran part de la seva infància, aprenent, jugant, vivint emocions que els ajudaran a esdevenir persones adultes sanes i felices. Però sobretot s’han de convertir en el futur de Les Franqueses. Els petits d’avui seràn els metges, els mestres, els policies, en definitiva, els ciutadans de demà. Per tant, és una feina molt important la que s’ha de dur a terme entre aquestes parets. Una feina de futur. Una feina que no acaba aquí.
Aquest acte d’avui, tot i que ja portem uns quants anys junts, simbolitza l’inici d’un projecte que no té fi. Cada any vindran més famílies, més nens i nenes, a compartir amb nosaltres aquesta experiència. Cada any creixerem en tots els aspectes. Però no tots podran dir que l’han vist neixer com estem fent nosaltres. Som protagonistes d’un dels dies més importants de la nostra escola.
Esperem que els anys que vinguin siguin millors, que ho seràn, i sobretot que siguin molt profitosos pels nostres fills. Que puguin creixer alegres i aprenguin a viure lliurement en l’escola que tant es mereixen. Ells són els protagonistes d’aquesta petita gran història, i per ells des de l’AMPA, seguirem treballant, lluitant pel seu futur
Us convido a gaudir d’aquest acte simbòlic del naixement de l’Escola Camins, la nostra escola.!

INAUGURACIÓ DE L'ESCOLA DIVENDRES 16/3/11

Hola a tots!

Aquesta tarda ens hem reunit unes quantes mares voluntàries, delegats i delegades i la junta de l’AMPA amb la direcció per intentar organitzar una mica l’acte de divendres.


A continuació us detallo una mica com anirà tot pq pugueu saber què passarà i què s’espera dels pares, i també pugueu participar ajudant a que estiguem una mica coordinats.

L’Acte començarà a les 16h, com ja sabeu. El parkin davant de l’escola estarà tallat pels dos costats fins a les 17h. S’haurà d’aparcar als carrers colindants.

- A les 15,45 les mares voluntàries hauran d’estar a les classes adjudicades per ajudar a treure els nens. Sortiran al parking pq quan s’inaugura un edifici el protocol marca que aquest ha d’estar buit. Estarem tots, pares i nens al parking, però no ens podrem reunir amb els nostres fills. Aquí podeu ajudar per si algun pare o mare dubte.

- 16h Inici de l’Acte. Es farà el tall de la cinta que estarà subjectada per dos nens de segon ja que són els que van iniciar l’escola. La comitiva formada per  la Directora adjunta del Director territorial, l’Alcalde, l’AMPA, Inspectors d’altres anys (l’actual no pot venir), la Directora del Centre Nuria Marin, els pares delegats i delegades, probablement Directors d’altres escoles de Les Franqueses q han estat convidats, antics propietaris dels terrenys, Arquitectes,...faran un circuit ja pactat per les instal·lacions de l’escola. Es començarà per la part infantil i s’acabarà pel pis de dalt.

- Mentre la comitiva fa el recorregut, els nens, amb l’ajuda dels pares voluntaris i mestres, entraran per la tercera porta de ferro per col.locar-se al pati. Els nens estaran repartits en grups de colors, barrejats en edats i col·locats estratègicament al voltant del pati. Aquí s’acaba l’acompanyament voluntari.

- Tot seguit entraran les famílies al pati. Les cadires pels pares estan col·locades també expressament formant 4 triangles. Aquestes no s’han de moure per que estan així per raons específiques de l’acte, ja que els nens en moments donats s’hauran de moure pel pati. Aquí també hi podeu jugar un paper important, ajudant a mantenir l’ordre de les cadires.

- Els pares voluntaris aniran identificats amb una etiqueta que dirà Organització.

- A la dreta de l’escenari del pati es col·locarà la comitiva.

- Es llegiran els discursos en aquest ordre: Departament, Directora del centre, AMPA i finalment l’Alcalde.

- En acabat es farà l’acte de la Olivera, que serà fantàstic!

- Els nens faran una petita escenificació acabada amb una cançó.

- Aquí acaba l’acte (com veieu no serà massa feixuc), marxen els nens a les classes, per la porta de l’escenari del carrer. Quan ja siguin a les classes els pares poden recollir-los per la mateixa porta. Al mateix temps  alguns pares (us podeu animar) pararan les taules pel berenar ecològic que s’oferirà a càrrec d’Ecomenja. Les taules aniran darrera la primera cistella del costat de l’edifici infantil, enganxades a la paret.

-Després de berenar, el circuit per sortir de l’escola serà rodejant pel pati l’edifici de primària i sortint per la tercera porta de ferro.

-La direcció de l’escola ens ha comentat que no serà una jornada de portes obertes, per tant no es podrà passejar per dins de l’escola.

- Hi haurà dos persones de referència durant l’acte per si sorgeix qualsevol dubte, seran la Rosa (mare de p-5) i la Merçè Grima.

Espero haver-me explicat prou bé i que us animeu a comentar als pares amb els quals us ajunteu el què s’espera de nosaltres.
Segur que tot sortirà com esperem!! És un dia molt important per la nostra escola, i pels nostres fills.

Acabo,
Eli

 

Bon dia a t@ts!!!
  
Com ja sabeu els que veu venir  a la reunió, tenim que decidir quin concepte defineix l’escola per nosaltres, l’ampa... i necesito idees per poder-les exposar el dia de la inauguració.
M’explico: el dia de la inauguració hi haurà el acte de la plantació d’una olivera on, a les arrrels es posarà una “capsa del temps” on cada una de les persones o institucions significatives e importants en la construcció d’aquest centre i deixarà un record. Potser fisic: una flor, una carmanyola, un llibre... o pot ser una paraula (farem un maco pergamí, voluntaris sis plau, i el posarem dintre la caixa)... Ara necesito ideas!!!.
Us deixo la meva:
  
- Futur, perque aqui creix, apren i viu el nostre futur, els nostres fills.
  
Una abraçada i... a treballar!! Sonrisa
  
Eugènia

Circular de la Comissió de Serveis

Benvolgudes famílies,

Des de la comissió de serveis treballem per tal de cuidar les activitats complementàries que es duen a terme a l’escola com són el menjador i les extra-escolars. Al llarg del curs fem seguiment i ens esforcem en millorar-les.

És per això que us volem comunicar el canvi de cuiner que ha estat efectiu des de l’1 de març. En Xavier Soria té experiència com a cuiner de col.letivitats, sobretot d’escoles, a més de formació en nutrició i organització de menjars populars, entre d’altres aspectes relacionats amb la cuina i l’alimentació.

Pel que fa a les activitats extra-escolars aviat us farem arribar una enquesta de satisfacció per tal que valoreu les activitats d’aquest curs i en pogueu proposar de noves.

Atentament

Comissió de serveis

Escola Camins

XERRADA-COL.LOQUI

“DIR NO TAMBÉ EDUCA”

 

Lloc: Menjador Escola Colors

Data: 17 de març

Hora: 20:00h. (durada aprox. 90 min.)

Ponent: Martí Costa Borràs (EAP de Terrassa)

 

 

 A càrrec de la FAPAC i organitzada per l'AMPA Escola Colors.

 

 

Amb la col.laboració de: 

 

Reunió 8 de Març

Benvolgudes famílies,

Ens dirigim a tots vosaltres per informar- vos que la propera reunió d’AMPA serà aquest dimarts 8 de març a les 19h al despatx que disposem a l’Escola.

Els temes que tractarem seran:

· Samarretes· Activitats  St Jordi

· Impagats Serveis AMPA

· Inauguració de la Escola

· Menjador

Recordeu que ja disposem de blog on ens podem comunicar e informar, l’adreça: http://camins.blogia.com... fer-lo créixer es cosa de tots plegats.

US HI ESPEREM!!!!!!!!

AMPA CEIP CAMINS

CURS SOBRE LA COMUNCACIÓ FAMILIAR

CURS SOBRE LA COMUNCACIÓ FAMILIAR

Es tracta d’un curs ofert per la uab i que tracta sobre com millorar la comunicació amb els nostres fills. S’impartirà a Cerdanyola durant 4 dimarts de 18h a 21h. Qui estigui ineressat es pot dirigir a la pàg http://ice2.uab.cat/santpau/cursos.php

 

LA FRUITA ARRIBA A L'ESCOLA!!

LA FRUITA ARRIBA A L'ESCOLA!!

ESTATUTS

ESTATUTS

Capítol I. Denominació, objecte, domicili i àmbit

Article 1

L’Associació de Mares i Pares d’Alumnes C.E.I.P CAMINS està constituïda a la població de Les Franqueses del Vallès i es regeix per aquests estatuts, per la Llei orgànica 8/1985, de 3 de juliol, del dret a l’educació, el Decret 202/1987, de 19 de maig, del Departament d’Ensenyament i les restants disposicions d’aplicació, i subsidiàriament per la Llei 4/2008, de 24 d’abril, del llibre tercer del Codi civil de Catalunya, relatiu a les persones jurídiques, i la Llei orgànica 1/2002, de 22 de març, reguladora del dret d’associació.

L’associació no té ànim de lucre.

Article 2

L’associació assumeix els objectius següents:1

a) Donar suport i assistència als membres de l’associació i, en general, als pares i mares d’alumnes, tutors i tutores, professorat i alumnat del centre i els seus òrgans de govern i de participació, en tot allò que fa referència a l’educació dels seus fills i filles i, en general, de tot l’alumnat matriculat al centre.

b) Promoure la participació dels pares i mares en la gestió del centre. 

c)  Assistir els pares i mares en l’exercici del seu dret a intervenir en el control i la gestió del centre quan sigui sostingut amb fons públics.

d)  Promoure la representació i la participació dels pares i mares en els consells escolars dels centres
públics i concertats i altres òrgans col·legiats. 

e)  Facilitar la col·laboració del centre en els àmbits social, cultural, econòmic i laboral de l’entorn.

f)   Col·laborar en les activitats educatives del centre i cooperar amb el Consell Escolar en l’elaboració de directrius per a la programació d’activitats complementàries, extraescolars o de serveis. 

g)  Promoure les activitats de formació dels pares i mares, tant des del vessant cultural com de
l’específic de responsabilització en l’educació familiar.

h) D’altres que, en el marc de la normativa educativa, els assignin els seus estatuís.  

i) Promoure i realitzar tota mena d’activitats fisicoesportives.

 

Article 3

El domicili de l’associació queda fixat al número S/N del carrer RAFAEL ALBERTI de Les Franqueses del Vallès, i el seu àmbit d’activitats principal se circumscriu fonamentalment a Catalunya.

  

Capítol II. Socis i sòcies

Article 4

Poden ser socis o sòcies de l’associació els pares i mares o els representants legals deis alumnes matriculats al centre que manifestin la seva voluntat de pertànyer com a tais a l’entitat.

L’admissió de socis i sòcies és facultat de la Junta Directiva, que l’acorda un cop la persona que l’ha sol-li citat ha acreditat la seva condició de pare o mare o tutor/a d’un o mes alumnes del centre.

Article 5

Son drets dels socis i sòcies:

a) Participar en les activitats de l’associació intervenint en les assemblees generals, exposant queixes i suggeriments per escrit a la Junta Directiva o oralment als delegats/ades de curs, que els traslladen a l’esmentada Junta en les seves reunions.

b) Tenir veu i vot a les assemblees generals.

c) Elegir i ser elegits membres de la Junta Directiva.

d)  Tenir un exemplar dels estatuts vigents.

e)   Consultar els llibres de l’associació.

Són deures dels socis i sòcies:

 a)  Contribuir econòmicament a sostenir l’associació i les seves activitats satisfent les quotes i les
derrames acordades.

b)    Complir els acords reglamentaris adoptats per l’associació a través dels seus diferents òrgans de
govern, a fi d’assolir de la millor manera possible els objectius de l’entitat.

Article 6

Les persones associades poden ser donades de baixa de l’associació per algun dels motius següents:

1. Renuncia voluntària comunicada per mitjà d’un escrit adreçat al president/a. 

2.  -Pèrdua de la condició de pare o mare d’alumne, de la pàtria potestat o de la representació legal.

3.  -Falta de pagament de les quotes establertes, si ho decideix la Junta Directiva.

4.  -Ús de l’associació o de la condició de soci amb finalitats diferents a les assumides estatutàriament
per l’entitat.

 

Capítol III. L Assemblea General

 

Article 7

1.  L’Assemblea General es l’òrgan sobirà de l’associació; els seus membres en formen part per dret propi i irrenunciable.

2.  Els membres de l’associació, reunits en Assemblea General legalment constituïda, decideixen per majoria els assumptes que son competència d’aquest òrgan.

3.  Tots els membres queden subjectes ais acords de l’Assemblea General, incloent-hi els absents, els qui en discrepen i els presents que s’han abstingut de votar.

Article 8

L’Assemblea General té les facultats següents:

a) Modificar els estatuís.

b) Elegir i separar els membres de l’òrgan de govern i controlar-ne l’activitat.

c)   Aprovar el pressupost anual i la liquidació de comptes anuals, i també adoptar els acords per a la
fixació de la forma i l’import de la contribució al sosteniment de les despeses de l’associació i aprovar
la gestió feta per l’òrgan de govern.

d) Acordar la dissolució de l’associació.

e) Incorporar-se a altres unions d’associacions i separar-se’n.

f)   Sol.licitar la declaració d’utilitat pública.

g) Aprovar el reglament de règim interior.

h) Acordar la baixa o la separació definitiva, amb un expedient previ, deis associats i associades.

/) Conèixer les sol·licituds presentades per ser soci o sòcia, i també les altes i les baixes d’associats i associades per una raó diferent de la separació definitiva.

 j) Resoldre sobre qualsevol altra qüestió que no estigui directament atribuïda a cap altre òrgan de l’associació. La relació de les facultats que es fa en aquest article té un caràcter merament enunciatiu i no limita les atribucions de l’Assemblea General.

 

Article 9

  1. L’Assemblea General es reuneix en sessió ordinària com a mínim un cop l’any, dins deis mesos compresos entre SEPTEMBRE i JULIOL, ambdós inclusivament.
  2. L’òrgan de govern pot convocar l’Assemblea General amb caràcter extraordinari sempre que ho consideri convenient, i ho ha de fer quan ho sol·liciti un 10% deis associats; en aquest cas, l’assemblea ha de tenir lloc dins el termini de trenta dies a comptar de la sol·licitud.

 

Article 10

  1. L’Assemblea és convocada per l’òrgan de govern mitjançant una convocatòria que ha de contenir,
    com a mínim, l’ordre del dia, el lloc, la data i l’hora de la reunió.
  2. La convocatòria s’ha de comunicar quinze dies abans de la data de la reunió, individualment i mitjançant un escrit adreçat al domicili que consti en la relació actualitzada d’associats i associades que ha de tenir l’associació.
  3. Les reunions de l’Assemblea General, les presideix el president/a de l’associació. Si no ni es, l’han de substituir, successivament, el vicepresident/a o el/la vocal de mes edat de la Junta. Hi ha d’actuar com a secretari/ària qui ocupi aquest mateix càrreg a la Junta Directiva.
  4. El secretari/ària redacta l’acta de cada reunió, que ha de signar juntament amb el president/a, amb un extracte de les deliberacions, el text deis acords adoptats, el resultat numèric de les votacions i la llista de les persones assistents.

Al començament de cada reunió de l’Assemblea General es llegeix l’acta de la sessió anterior a fi que s’aprovi o s’esmeni. Cinc dies abans, de tota manera, l’acta i qualsevol altra documentació ha d’estar a disposició deis socis i sòcies al local social.

 

Article 11

1.   L’Assemblea General es constitueix vàlidament sigui quin sigui el nombre d’associats/ades presents o representats.

2.  El 10% deis associats/ades poden sol-licitar a l’òrgan de govern la inclusió en l’ordre del dia d’un o més assumptes per tractar. En el cas que ja s’hagi convocat l’Assemblea, poden fer-ho dins el primer terme del període compres entre la recepció de la convocatòria i la data en què aquest òrgan s’ha de reunir. L’assemblea únicament pot adoptar acords respecte ais punts inclosos en l’ordre del dia, llevat que s’hagi constituït amb caràcter universal o que els acords es refereixin a la convocatòria d’una nova assemblea general.

Article 12

  1. En les reunions de l’Assemblea General, correspon un vot a cada membre de l’associació.
  2. Els acords es prenen per majoria simple de vots dels socis i sòcies presents o representats.
  3. Per adoptar acords sobre la modificació deis estatuts, la dissolució de l’associació, la constitució d’una federació amb associacions similars o la integració en una de ja existent, i la disposició o
    alienació de béns, es requereix una majoria qualificada deis associats/ades presents o representats (els vots afirmatius superen la meitat deis emesos). En qualsevol cas, l’elecció de la Junta Directiva, si es presenten diverses candidatures, es fa per acord de la majoria simple o relativa deis socis i sòcies
    presents o representats (mes vots a favor que en contra).
  4. Les candidatures que es presenten formalment tenen dret a una copia de la llista dels socis i sòcies i dels seus domicilis i  adreces de correu electrònic,  sempre que els associats ho autoritzinexpressament.

 

Capítol IV. La Junta Directiva

 

Article 13

  1. Regeix, administra i representa l’associació la Junta Directiva,2 que està composta per president/a,
    el vicepresident/a, el secretari/ària, el tresorer/a i els/les vocals. Aquests càrrecs han de ser exercits
    per persones diferents.
  2. L’elecció deis membres de la Junta Directiva, que han de ser socis o sòcies, es fa per votació de
    l’Assemblea General. Les persones elegides entren en funcions després d’haver acceptat el càrreg.
  3. El nomenament i el cessament deis càrrecs s’han de comunicar al Registre d’Associacions
    mitjançant un certificat, emès per secretari/ària sortint amb el vistiplau del president/a sortint, que ha
    d’incloure també l’acceptació del nou president/a i del nou secretari/ària.
  4. Els membres de la Junta Directiva exerceixen el càrrec gratuïtament.

Article 14

  1. Els membres de la Junta Directiva exerceixen el càrrec durant un període3 de 2 anys, sense
    perjudici que puguin ser reelegits.
  2. El cessament dels càrrecs abans d’extingir-se el termini reglamentari del seu mandat pot esdevenir­
    se per:

 a)   dimissió voluntària presentada mitjançant un escrit en el qual n’exposin els motius

b)  malaltia que els incapaciti per exercir el càrrec

c)   baixa com a membres de l’associació

d)  sanció per una falta comesa en l’exercici del càrrec

2. La composició de la Junta Directiva pot ser diferent, encara que ha d’incloure necessàriament un president o presidenta, unsecretari o secretaria i un tresorer o tresorera.

3. Cal concretar la durada del càrrec tenint en compte que no pot ser superior a cinc anys.

3. Les vacants que es produeixin en la Junta Directiva s’han de cobrir en la primera reunió de l’Assemblea General que tingui lloc. Mentrestant, un membre de l’associació pot ocupar provisionalment el càrrec vacant.

 

Article 15

1. La Junta Directiva té les facultats següents:

a)Representar, dirigir i administrar l’associació de la manera mes amplia que reconegui la Llei; així mateix, complir les decisions preses per l’Assemblea General, d’acord amb les normes, instruccions i
directrius que aquesta Assemblea estableixi.

b)Prendre els acords que calgui en relació amb la compareixença davant deis organismes públics i
per exercir tota mena d’accions legals i interposar els recursos pertinents.

c) Proposar a l’Assemblea General la defensa deis interessos de l’associació.

d)Proposar a l’Assemblea General la defensa de 1’establiment de les quotes que els membres de
l’associació han de satisfer.

e)Convocar les assemblees generals i controlar que es compleixin els acords que s’hi adoptin.

f) Presentar el balanç i l’estat de comptes de cada exercici a l’Assemblea General perquè els aprovi i
confeccionar els pressupostos de l’exercici següent.

g)Contractar els empleats que l’associació pugui tenir.

i) Inspeccionar la comptabilitat i preocupar-se perquè els serveis funcionin amb normalitat.

l) Establir grups de treball per aconseguir de la manera mes eficient ¡ eficaç els fins de l’associació, i autoritzar els actes que aquests grups projectin dur a terme.

j) Nomenar els vocals de la Junta Directiva que s’hagin d’encarregar de cada grup de treball, a proposta deis mateixos grups.

k) Dur a terme les gestions necessàries davant d’organismes públics, entitats i altres persones, per aconseguir:

-subvencions o altres ajuts

-l’ús de locals o edificis que puguin arribar a ser un lloc de convivència i comunicació i també un centre de recuperació ciutadana

/) Obrir comptes corrents i llibretes d’estalvis a qualsevol establiment de crèdit o d’estalvi i disposar deis fons que hi hagi en aquest dipòsit. La disposició deis fons es determina a l’article 28.

m) Resoldre provisionalment qualsevol cas que no hagin previst els estatuís i donar-ne compte en la primera reunió de l’Assemblea General.

n) Qualsevol altra facultat que no estigui atribuïda d’una manera específica a algun altre òrgan de govern de l’associació o que l¡ hagi estat delegada expressament.

 

Article 16

1.  La Junta Directiva, convocada prèviament per president/a o per la persona que el/la substitueixi, s’ha de reunir en sessió ordinària amb la periodicitat que els seus membres decideixin i que en cas no pot ser inferior a un cop a l’any, que en cap cas pot ser inferior a una vegada cada trimestre.4

2.  S’ha de reunir en sessió extraordinària quan la convoqui amb aquest caràcter el president/a o be si ho sol-li cita un 10% deis membres que la componen.

 

Article 17

  1. La Junta Directiva queda constituïda vàlidament si ha estat convocada amb antelació i hi ha un quòrum de la meitat mes un.
  2. Els membres de la Junta Directiva estan obligats a assistir a totes les reunions que es convoquin, encara que,  per causes justificades,  poden  excusar-se’n.  L’assistència  del  president/a  o del secretari/ària o de les persones que els substitueixin hi es necessària sempre.
  3. La Junta Directiva pren els acords per majoria simple de vots deis assistents.

Article 18

 1.  La Junta Directiva pot delegar alguna de les seves facultats en una o diverses comissions o grups de treball si compta, per fer-ho, amb el vol favorable de dos terços del seus membres.

2.  També pot nomenar, amb el mateix quòrum, un o uns quants mandataris/àries per exercir la funció que els confií, amb les facultats que cregui oportú conferir-los en cada cas.

 

Article 19

Els acords de la Junta Directiva s’han de fer constar en el llibre d’actes i han de ser signats per secretari/ària i el president/a. En iniciar-se cada reunió de la Junta Directiva, s’ha de llegir l’acta de la sessió anterior perquè s’aprovi o es rectifiqui, segons escaigui.

 

Capítol V. La presidència i la vicepresidència

 

Article 20

1. Son pròpies de la presidència les funcions següents:

a) Dirigir i representar legalment l’associació, per delegació de l’Assemblea General i de la Junta Directiva.

b) Presidir i dirigir els debats, tant de l’Assemblea General com de la Junta Directiva.

c) Emetre un vot de qualitat decisori en els casos d’empat.

d) Establir la convocatòria de les reunions de l’Assemblea General i de la Junta Directiva.

e)   Visar les actes i els certificats confeccionats per secretari de l’associació.

f)    Les atribucions restants pròpies del càrrec i les delegades per l’Assemblea General o la Junta Directiva.

2. El president/a es substituït, en cas d’absència o malaltia, per vicepresident/a o el/la vocal de mes edat de la Junta, per aquest ordre.

 

Capítol VI. La tresoreria i la secretaria

 

Article 21

El tresorer/a té com a funció la custodia i el control deis recursos de l’associació, com també l’elaboració del pressupost, el balanç i la liquidació de comptes. Porta un llibre de caixa. Signa els rebuts de quotes i altres documents de tresoreria. Paga les factures aprovades per la Junta Directiva, les quals han de ser visades prèviament per president/a, i ingressa el que sobra en dipòsits oberts en establiments de crèdit o d’estalvi.

 

Article 22

El secretari/ària ha de custodiar la documentació de l’associació; aixecar, redactar i signar les actes de les reunions de l’Assemblea General i la Junta Directiva; redactar i autoritzar els certificats que calgui lliurar, i també portar el llibre de registre de socis i sòcies.

 

Capítol Vil. Les comissions o grups de treball

 

Article 23

La creació i constitució de qualsevol comissió o grup de treball, l’han de plantejar els membres de l’associació que vulguin formar-los, que n’han d’assabentar la Junta Directiva i explicar les activitats que es proposen dur a terme.

La Junta Directiva s’ha de preocupar d’analitzar les diferents comissions o grups de treball, els encarregats deis quals li han de presentar un cop al mes un informe detallat de les seves actuacions.

 

Capítol VIII. El règim econòmic

   

Article 24

Aquesta associació no té patrimoni fundacional.6

 

Article 25

Els recursos econòmics de l’associació es nodreixen de:

a)   les quotes que fixa l’Assemblea General per ais seus membres

b)  les subvencions oficials o particulars

c)   les donacions, les herències o els llegats

d)  les rendes del patrimoni mateix o be d’altres ingressos que puguin obtenir-se

Article 26

Tots els membres de l’associació tenen (l’obligació de sostenir-la econòmicament, mitjançant quotes o derrames, de la manera i en la proporció que determini l’Assemblea General, a proposta de la Junta Directiva.

L’Assemblea General pot establir quotes d’ingrés, quotes periòdiques mensuals —que s’abonaran per mesos, trimestres o semestres, segons el que disposi la Junta Directiva— i quotes extraordinàries.

 

Article 27

L’exercici econòmic coincideix amb l’any natural i queda tancat el 31 de desembre.

 

Article 28

En els comptes corrents o llibretes d’estalvis obertes en establiments de crèdit o d’estalvi, hi han de figurar les signatures del president/a, el tresorer/a i el secretari/ària.

Per poder disposar dels fons n’hi ha prou amb dues firmes, una de les quals ha de ser la del tresorer/a o be la del president/a.

 

Capítol IX. El règim disciplinari

 

Article 29

L’òrgan de govern pot sancionar les infraccions comeses pels socis i sòcies que incompleixen les seves obligacions. 

Aquestes infraccions es poden qualificar de lleus, greus i molt greus, i les sancions corresponents poden anar des d’una amonestació fins a l’expulsió de l’associació, segons el que estableixi el reglament intern.

El procediment sancionador s’inicia d’ofici o be com a conseqüència d’una denuncia o comunicació. En el termini de 10 dies, la Junta Directiva nomena un instructor/a, que tramita l’expedient sancionador i proposa la resolució en el termini de 15 dies, amb audiència prèvia del presumpte infractor/a. La resolució final, que ha de ser motivada i aprovada per dues terceres parts deis membres de la Junta Directiva, l’adopta aquest òrgan de govern també dins d’un període de 15 dies.

Contra les sancions per faltes greus i molt greus acordades per la Junta Directiva, les persones interessades hi poden recórrer, si el reglament intern estableix el procediment per fer-ho, davant la primera assemblea general que tingui lloc.

 

Capítol X. La dissolució

 

Article 30

L’associació pot ser dissolta si ho acorda l’Assemblea General, convocada amb caràcter extraordinari expressament per a aquest fi.

 

Article 31

  1. Un cop acordada la dissolució, l’Assemblea General ha de prendre les mesures oportunes tant pel que fa a la destinació deis béns i drets de l’associació, com a la finalitat, l’extinció i la liquidació de qualsevol operació pendent.
  2. L’Assemblea està facultada per elegir una comissió liquidadora sempre que ho cregui necessari.
  3. Els membres de l’associació estan exempts de responsabilitat personal. La seva responsabilitat queda limitada a complir les obligacions que ells mateixos hagin contret voluntàriament.
  4. El romanent net que resulti de la liquidació s’ha de lliurar directament a l’entitat pública o privada sense afany de lucre que dins l’àmbit territorial d’actuació de l’associació hagi destacat mes en la seva
    activitat a favor d’obres benèfiques.
  5. Les funcions de liquidació i d’execució deis acords a què fan referència els apartats anteriors d’aquest mateix article son competència de la Junta Directiva si l’Assemblea General no confereix aquesta missió a una comissió liquidadora especialment designada.

 

REUNIÓ AMB ECOMENJA

 

                      ECOMENJA

 

El passat dia 24 de novembre van venir a l'escola els representants de l'empresa ECOMENJA a presentar-nos el projecte que duen a terme amb els menjadors escolars.

Amb la contractació d'aquesta empresa l'escola vol donar un pas més en l'educació per la salut dels nostres fills seguint en la línea que ja s'estava treballant amb els esmorçars saludables (fruita).

Ecomenja principalment col.laborarà amb la nostra cuina en l'elavoració dels menús, aportació de proveidors i asesorament a la cuina.

No es tracta d'una cuina vegeteriana, sinó d'una cuina que es fonamenta en productes nautarls de temporada, frescos i de proximitat. Eliminant tot intermediari. "De l'hort al plat".

Tot seguit es detalla la informació que ens van donar.

 

ECOMENJA és un projecte de menjadors escolars ecológics gestionat per la María Cervelló i en Joan Maria Ribas, amb una llarga experiència en la cuina amb producte ecológic i de proximitat.

A Ecomenja treballem amb una filosofía que es basa en 4 compromisos:

1.- Tots els menús que elaborem son equilibráis i nutritius.

2.- El producte que utilitzem es de conreu ecológic certificat (a excepció del peix que es frese i salvatge).

3.- Els nostres menús respecten sempre i apronten la temporada de cada producte, i ens abastim preferentment de productors de proximitat a l'escola. Potenciem l'economia local.

4.- Els àpats que servim son elaboráis diáriament a la cuina de la propia escola a partir de productes frescos que no han patit congelacions ni emmagatzematges innecessaris.

Ecomenja us ofereix la gestió integral del vostre menjador escolar incloent-hi:

 • Elaboració mensual deis menús adaptats a l'edat deis nens i nenes per part de la nostra nutricionista.

 • Cuina diaria deis menús per a la vostra escola a carree d'un equip de cuiner/es professionals i responsables amb experiencia, formació en cuina tradicional i coneixement del producte ecológic.

 • Elaboració de menús per a nens i nenes amb particularitats alimentáries.

 • Seguiment diari del menjador per part del nostre equip de monitors/es professionals i responsables, amb experiencia i formáis a Ecomenja.

 • Comunicacíons periódiques de seguiment amb la Direcció de l'escola i I'AMPA.

 • Participado i col.laboració en les voslres aclivilals de lleure-educaliu (lallers de cuina, de soslenibililat, hort ecológic, visites ais productors, lallers del gusl, lallers d'elaboració de pá, ele) El cosí del menú per nen es el maleix que el d'un menú convencional, es a dir 6,20 € .Si voleu mes informació o conlaclar amb Ecomenja, ens irobareu a: Teléfon: 93 883 34 96 Móbils: 686 93 01 22 - 645 80 84 89 e-mail: ecomenja@gmail.com Eix 11 de selembre, 37, baixos 2a. 08500 - Vic

 • Ecomenja es membre de lAssociació Slow Food

 

El proper dia 18 de decembre es farà una visita guiada per qui vulgui veure en primera persona les produccions de Gallecs. 

 

Criteris del menjador

                                                                       dijous, 18 de novembre de 2010

Benvolgudes famílies,

Ara que ja hem iniciat el curs i ja teniu per  mà com s’organitza el temps al menjador i com podeu fer ús del servei, des de la comissió de serveis creiem necessari recordar-vos com organitzem el moment del menjar. Tot i que a la reunió  d’inici de curs ja en vàrem parlar, no està de més explicar-ho de nou.

El menú de l’escola consta de primer plat, segon plat i postres.

Els criteris que utilitzem al nostre menjador són:

  • Les quantitats que posem als plats no són excessives perquè els nens/es no        s’atabalin al veure els plats, més val posar una mica més al plat si et demanen que haver de llençar menjar.
  • Si un nen/a menja molt bé cada dia, i un dia no vol menjar , senyal que li    passa  alguna cosa, no cal forçar-lo a menjar, fem una nota al pares perquè  ho sàpiguen.
  • § No  obliguem a menjar  a cap nen/a . Quan no volen menjar més, pactem amb ells què  és el que s’han de menjar. Desprès no poden demanar per repetir si no s’han acabat un dels plats perquè no els hi  agrada.
  • Si un nen/a vol repetir  de primer plat: primer s’ha de menjar el primer plat i el segon i si encara vol repetir ho pot fer.
  • Si un nen/a vol repetir del segon plat: s’ha d’haver acabat el primer plat i el segon plat.
  • § Quan el segon plat és : una hamburguesa, un filet de vedella, ous … , el nen/a ja ha menjat la seva ració de proteïnes, podrà repetir quan són croquetes, salsitxes, calamars…, i menjar una peça més.
  • Postres: quan és fruita poden repetir , però si és làctic únicament és menjaran un iogurt o un flam.

Tots aquests criteris estan directament relacionats amb el treball  que s’ ha de dur a terme des de l’Educació per a la salut i que comprèn : Higiene, hàbits i actituds. Alhora la comunicació amb la família  és l’altre aspecte fonamental per a dur a terme un bon servei. Es per això que diàriament ens podeu fer arribar totes aquelles dificultats  que tinguin a veure amb el menjar dels vostres fills/es.

Esperem que aquest escrit  us hagi resolt els possibles dubtes que poguéssiu tenir, pel que fa a com mengen els vostres infants.

                                                                                                        Comissió de serveis

NORMATIVA

Tothom que vulgui pot participar amb els seus comentaris a qualsevol dels articles que es vagin publicant, només cal seguir tres normes:

1.- Sigues respectuós. Tots tenim diferents punts de vista.

2.- No es poden fer servir niks. Cal identificar-se amb el nom, cognom i curs del nostre fill. (Si en tenim més d’un només cal el del més gran).

3.- Utilitza un llenguatge correcte.

Qualsevol comentari que es pugui considerar ofensiu serà esborrat per l’administrador.

BENVINGUTS PARES I MARES

Aquest és el nou Blog de l’AMPA de l’Escola Camins.

Des de l’Ampa volem anar creixent, com ho esta fent la nostra escola. És per això que posem en marxa aquest nou projecte a fí de millorar la comunicació entre tots els pares.

Volem que tots i totes estigueu al dia de tot el que s’està treballant des de l’AMPA i amb col.laboració amb l’escola. Però sobretot volem que tothom pugui participar.

En aquest nou espai intentarem mantenir-vos informats de tots els temes que ens preocupen, i de totes les activitats que s’estant duent a terme des de les diferents comissions que ja treballen a la nostra escola.

Esperem de bon grat que aquest Blog us sigui d’utilitat i que ens ajudi a tots a mantenir un contatce agradable entre tots nosaltres.

Ens anem llegint!

AMPA ESCOLA CAMINS