Blogia
AMPA CAMINS

MENJADOR

MENU Abril

MENU Abril

En els seguents enllaços podeu trobar els menus d’Abril de 2012

Tots els plats estan elaborats pels cuíners del centre, Xavier i Àlex, a partir d’ingredients frescos, ecològics de proximitat i de temporada.

Les amanides es fan amb encíams variats i altres ingredients de temporada: cogombre, tomàquet, olives, pastanaga, remolatxa, pipes de girasol, sèsam torrat i iiavors de Lli, blat de moro dolç.

La Mongeta or í plata es una monjeta autóctona del Vallès Oriental de la qual s’està recuperant el conreu.

Menús elaborats i revisats per Joan Maria Ribas Framis i Meritxell Bansell Roca

Recordeu que el menú base està disponible en el calendari de l’AMPA.

MENU Març

MENU Març

En els seguents enllaços podeu trobar el menu pel mes de Març de 2012

Tots els plats estan elaborats pels cuíners del centre, Xavier î Àlex, apartir d’ingredients frescos, ecològîcs de proximîtat i de temporada.

Les amanîdes es fan amb enciams variats i altres ingredients de temporada: cogombre, tomàquet, olives, pastanaga, remolatxa, pipes de girasol, sèsam torrat i iiavors de Lli, blat de moro dolç.

La Mongeta del carai es una mongeta autóctona del Vallès Oriental de la qual s’està recuperant el conreu.

Menús elaborats i revisats per Joan Maria Ribas Framîs i Meritxell Bansell Roca

Recordeu que el menú base està disponible en el calendari de l’AMPA.

A la nostra escola mengem +fruita

A la nostra escola mengem +fruita

Tota la informació respecte al Pla de consum de fruita "A la nostra escola mengen + fruita" que està seguint els nens i les nenes a l'escola, la podeu trobant aquí ...

MENU Febrer

MENU Febrer

En els seguents enllaços podeu trobar el menu pel mes de Febrer de 2012

Menú Febrer 2012

Menú celíac 

Menu s/peix, s/carn de porc, s/llegums

Menú s/ou

Menú s/lactosa

Tots els plats estan elaborats pels cuíners del centre, Xavier î Àlex, apartir d’ingredients frescos, ecològîcs de proximîtat i de temporada.

Les amanîdes es fan amb enciams variats i altres ingredients de temporada: cogombre, tomàquet, olives, pastanaga, remolatxa, pipes de girasol, sèsam torrat i iiavors de Iii, biat de moro dolç 

Menús elaborats i revisats per Joan Maria Ribas Framîs i Meritxell Bansell Roca

REUNIÓ AMB ECOMENJA

 

                      ECOMENJA

 

El passat dia 24 de novembre van venir a l'escola els representants de l'empresa ECOMENJA a presentar-nos el projecte que duen a terme amb els menjadors escolars.

Amb la contractació d'aquesta empresa l'escola vol donar un pas més en l'educació per la salut dels nostres fills seguint en la línea que ja s'estava treballant amb els esmorçars saludables (fruita).

Ecomenja principalment col.laborarà amb la nostra cuina en l'elavoració dels menús, aportació de proveidors i asesorament a la cuina.

No es tracta d'una cuina vegeteriana, sinó d'una cuina que es fonamenta en productes nautarls de temporada, frescos i de proximitat. Eliminant tot intermediari. "De l'hort al plat".

Tot seguit es detalla la informació que ens van donar.

 

ECOMENJA és un projecte de menjadors escolars ecológics gestionat per la María Cervelló i en Joan Maria Ribas, amb una llarga experiència en la cuina amb producte ecológic i de proximitat.

A Ecomenja treballem amb una filosofía que es basa en 4 compromisos:

1.- Tots els menús que elaborem son equilibráis i nutritius.

2.- El producte que utilitzem es de conreu ecológic certificat (a excepció del peix que es frese i salvatge).

3.- Els nostres menús respecten sempre i apronten la temporada de cada producte, i ens abastim preferentment de productors de proximitat a l'escola. Potenciem l'economia local.

4.- Els àpats que servim son elaboráis diáriament a la cuina de la propia escola a partir de productes frescos que no han patit congelacions ni emmagatzematges innecessaris.

Ecomenja us ofereix la gestió integral del vostre menjador escolar incloent-hi:

 • Elaboració mensual deis menús adaptats a l'edat deis nens i nenes per part de la nostra nutricionista.

 • Cuina diaria deis menús per a la vostra escola a carree d'un equip de cuiner/es professionals i responsables amb experiencia, formació en cuina tradicional i coneixement del producte ecológic.

 • Elaboració de menús per a nens i nenes amb particularitats alimentáries.

 • Seguiment diari del menjador per part del nostre equip de monitors/es professionals i responsables, amb experiencia i formáis a Ecomenja.

 • Comunicacíons periódiques de seguiment amb la Direcció de l'escola i I'AMPA.

 • Participado i col.laboració en les voslres aclivilals de lleure-educaliu (lallers de cuina, de soslenibililat, hort ecológic, visites ais productors, lallers del gusl, lallers d'elaboració de pá, ele) El cosí del menú per nen es el maleix que el d'un menú convencional, es a dir 6,20 € .Si voleu mes informació o conlaclar amb Ecomenja, ens irobareu a: Teléfon: 93 883 34 96 Móbils: 686 93 01 22 - 645 80 84 89 e-mail: ecomenja@gmail.com Eix 11 de selembre, 37, baixos 2a. 08500 - Vic

 • Ecomenja es membre de lAssociació Slow Food

 

El proper dia 18 de decembre es farà una visita guiada per qui vulgui veure en primera persona les produccions de Gallecs. 

 

Criteris del menjador

                                                                       dijous, 18 de novembre de 2010

Benvolgudes famílies,

Ara que ja hem iniciat el curs i ja teniu per  mà com s’organitza el temps al menjador i com podeu fer ús del servei, des de la comissió de serveis creiem necessari recordar-vos com organitzem el moment del menjar. Tot i que a la reunió  d’inici de curs ja en vàrem parlar, no està de més explicar-ho de nou.

El menú de l’escola consta de primer plat, segon plat i postres.

Els criteris que utilitzem al nostre menjador són:

  • Les quantitats que posem als plats no són excessives perquè els nens/es no        s’atabalin al veure els plats, més val posar una mica més al plat si et demanen que haver de llençar menjar.
  • Si un nen/a menja molt bé cada dia, i un dia no vol menjar , senyal que li    passa  alguna cosa, no cal forçar-lo a menjar, fem una nota al pares perquè  ho sàpiguen.
  • § No  obliguem a menjar  a cap nen/a . Quan no volen menjar més, pactem amb ells què  és el que s’han de menjar. Desprès no poden demanar per repetir si no s’han acabat un dels plats perquè no els hi  agrada.
  • Si un nen/a vol repetir  de primer plat: primer s’ha de menjar el primer plat i el segon i si encara vol repetir ho pot fer.
  • Si un nen/a vol repetir del segon plat: s’ha d’haver acabat el primer plat i el segon plat.
  • § Quan el segon plat és : una hamburguesa, un filet de vedella, ous … , el nen/a ja ha menjat la seva ració de proteïnes, podrà repetir quan són croquetes, salsitxes, calamars…, i menjar una peça més.
  • Postres: quan és fruita poden repetir , però si és làctic únicament és menjaran un iogurt o un flam.

Tots aquests criteris estan directament relacionats amb el treball  que s’ ha de dur a terme des de l’Educació per a la salut i que comprèn : Higiene, hàbits i actituds. Alhora la comunicació amb la família  és l’altre aspecte fonamental per a dur a terme un bon servei. Es per això que diàriament ens podeu fer arribar totes aquelles dificultats  que tinguin a veure amb el menjar dels vostres fills/es.

Esperem que aquest escrit  us hagi resolt els possibles dubtes que poguéssiu tenir, pel que fa a com mengen els vostres infants.

                                                                                                        Comissió de serveis