Blogia

AMPA CAMINS

InfoValles del día 20/02/2012 (VOTV)

6a hora per a tothom

Necessitem ombra, ens pots ajudar?

Benvolgudes famílies,

Tots som conscients del privilegi que tenim al poder gaudir d’una escola nova pels nostres fills i filles. Ara bé, com a tot edifici nou falten algunes cosetes per acabar. Una d’aquestes és l’ombra al pati, sobretot al pati d’infantil tot i que a la pista tampoc aniria malament de cara a fer el concert de final de curs i altres actes.

Arrel d’una reunió dels socis de l’AMPA ha sortit la proposta de demanar als pares si hi ha algú que es dediqui professionalment als entoldats o al.luminis, o algun àmbit similar (o no) que ens pugui servir d’assessorament /ajuda a l’hora de decidir com donar solució a aquest problema.

Ara pot semblar mentida però d’aquí a uns mesos farà calor!

Si hi ha algun pare o mare que cregui que pot ser d’utilitat li agrairíem es poses en contacte amb la junta de l’AMPA, ja sigui via mail o assistint a la reunió mensual.

Aprofitem aquesta circular per recordar-vos que tota idea és benvinguda per minsa que sigui. Entre tots podem fer que els anys que els nostres fills i filles estiguin en aquesta escola puguin ser millors.

Gràcies per la vostra col·laboració,

AMPA CAMINS

ACTA de la reunió del dia 15 de Febrer de 2012

1. Presentació de la Junta Directiva actual

TresorerJoan Carles Capón
SecretariaElisabet Fernandez
 VocalsJavier Tercero
PresidentaEugènia Soria

 2. Ordre del dia:

1- Antena WiFi

2- Comissió festa final de curs.

3- Jornada de portes obertes.

3. Acords:

 1. Es decideix informar als pares de tot el tema de l’antena Wifi que tenim al costat de l’escola, els passos que s’han donat i com esta actualment la situació. Així com el tema de les micropartícul·les de la pols del camí. Es treurà una circular informant àmpliament dels perjudicis d’ambdues.

 2. Referent a la pols groga de la pista deguda a que li falta lúltim tractament, encara s’està pendent de resposta per part de l’Ajuntament. Sinsistirà.
 3. La Mariana (mare de 3r i de P5) s’ofereix com a coordinadora de la comissió de la festa de fi de curs. També tenim 3 voluntàries més. Encara falta més gent per poder treballar bé.
 4. La jornada de Portes obertes d’aquest any serà el dia 11 de març, un diumenge al matí. Com estem fent els darrers anys els pares participem amb la rebuda dels possibles nous pares. Es treurà una circular, conjunta amb la direcció de l’escola, per demanar voluntaris.  

4. Precs i pregunts:

S’informa als assistents de la decisió que la comissió de serveis ha pres respecte a la quota del menjador dels dos dies de la nevada. S’ha decidit que es cobrarà el que correspon al sou del monitoratge, despesa que Ecomenja no pot assumir. Aquesta comissió treurà una circular detallant tots els motius pels quals s’ha arribat a la decisió.

La representant de l’AMPA a la Comissió de Serveis dóna informacions varies extretes de la última reunió d’aquesta comissió.

Número de persones assistents: 13 socis.


Xerrada: de Primària a Secundària, un pas endavant!

Calendari Oficial de l'AMPA

Voleu saber quines són les properes cites de l’AMPAQue tenen per menjar avui els nostres nens i nenesEns complau presentar-vos el calendari oficial de l’AMPA.

Aprofitant els recursos que ens facilitan els nois de Googlehem creat un calendari per afegir-lo al vostre de GmailPodeu veure el resultat aqui.

Per activar aquest calendari en el vostre i tenir els esdeveniments de l'AMPA n’hi ha prou amb tenir un compte GMAIL i punxar en el menú superior l’opció de CALENDAR...

A la nova finestra que s’ens presenta, busquem a la part esquerra un desplegable titulat  (depenen la configuracion del idioma)  ’OTROS CALENDARIOS’, i fem click per que s’ens obri...

... i punxem en l’opció de ’AÑADIR POR URL’.

A la finestreta que apareix, copiarem el següent codi:

https://www.google.com/calendar/ical/343io1dkudc1pu0ahls3q4tq18%40group.calendar.google.com/public/basic.ics

...finalitzem l’operacióconfirmant amb el botó AÑADIR CALENDARIO.

Mes ajuda, aqui.

Nota: El menú que hi ha, és el menu bàsicSi esteu interessats en algun dels altres,contacte amb mi.

Carnaval a les Franqueses 2012

Carnaval a les Franqueses 2012

Dissabte, 18 de febrer de 2012

Programa d’actes:

 • A les 17.30 h Trobada de comparses. A Can Ganduxer o plaça Major de Bellavista (hi ha dos punts de trobada) 
 • 17.45 h Inici de les rues

Itinerari de la rua de Corró d’Avall: Can Ganduxer, passeig dels Til·lers, carrer Tagamanent, carrer Cèllecs, carrer de la Riera i camí de Can Jep

Itinerari de la rua de Bellavista: plaça Major, passeig Andalusia, plaça de l’Esbarjo, carrer Travessia, carrer Barcelona, plaça Espanya, avinguda Girona, carrer de la Riera i camí de Can Jep
 • 18.45 h Arribada de les rues de Corró d’Aval i Bellavista. A la zona esportiva municipal de Corró d’Avall
 • 19.15 h Arribada de Sa Majestat Carnestoltes. A la zona esportiva municipal de Corró d’Avall
 • 19.35 h Lliurament dels premis del Concurs de Comparses. A la zona esportiva municipal de Corró d’Avall
 • 19.45 h Fi de festa. A la zona esportiva municipal de Corró d’Avall

No ens adonarem, i fi de curs

Benvolgudes families:

Un dels actes més importants del curs, tan pels nens com pels pares, és la festa de fi de curs. És l’acte on més gent ens ajuntem, on més gaudeixen els nens, i els no tan nens, on celebrem el final del curs, l’inici de les vacances, l’estiu... tot allò que es vulgui. És la cloenda de tota la feina feta. Pero tambe és el acte que més feina porta organitzar.

Per intentar evitar imprevistos d’última hora, aquest any ens hi volem posar ben d´hora.

Cal organitzar ipreveure moltes coses: begudes, mobiliari, activitats pels nens, sopar o dinar... la festa en sí. Peró sobretot calen moltes mans i ments pensants.

Pero això em pensat fer-us arribar aquest escrit per demanar la vostre col·laboració. Si comencem ja no tindrem ni sorpreses no corredisses, i com més gent siguem col·laborant més podrem gaudir-la tots.

Volem crear la Comissió de la Festa de Fí de Curs per tal de poder començar a treballar ja, i per crear una comissió calen persones. Us animem a participar en aquesta comissió ja que a part de que sou molt necessaris, us ho passareu molt bé preparant la millor festa pels vostres fills.

Si volem participar deixeu una nota a la bústia de l’AMPA, anotant VOLUNTARI PER LA FESTA DE FÍ DE CURS 2011-12, amb el nom del pare o de la mare i un teléfon de contacte.

Tots som necessaris !!!

Preparats per fer pius pius?

Preparats per fer pius pius?

S’obre un nou canal de comunicació. Ens ajudes a posar-lo en marxa?

Twitter es una coneguda red social. Si es la primera vegada que accedeixes a Twitter, potser t’aniran be aquests conceptes basics. A la xarxa pots trovar tutorials molt complets.

 El primer pas, es primordial. El registre. Ves a twitter.com i segueix les instruccions.

Conceptes

Tweet (o tuit o pio o piu): Es la paraula anglesa per designar el so del ocell que fa quan es comunica. Es tambe el contingut de 140 caracters que es pot compartir en aquesta xarxa social. Pot ser un pensament, un acudit, un enllaç o qualsevol cosa que s’et pasi pel cap. No es un SMS, aixi que no escatimis lletres i escriu correctament.

Seguir a un usuario: Per començar, ves a la pagina de Twitter de la persona que vols seguir i fes clic al boto de Seguir. Tambe es pot fer desde la pagina de recomenacions. Que tal si segueixes al ampa de l’escola Camins? 

Cronologia: Twitter funciona com un lector de noticies. Quan segueixes a algu, en realitat estas demanan a Twitter que vols que els seus tweets apareguin en la teva cronologia.

Seguidores (o followers): De la mateixa manera que tu pots seguir a algu, altres usuaris et poden seguir a tu. La cantitat es important, pero a vegades es millor tenir seguidors interesants i actius. Pots sapiguer qui et segueix a la part dreta de la pantalla principal.

Mencion (@): Si vols parlar amb algun usuari, afegeix, per exemple, @ampacamins. Si algu ha fet alguna mencio a tu, les trovaras a Menciones. Recorda que son publicas i que cualsevol pot veureles.

Mensaje directo (DM): Si vols comunicarte amb un usuari amb un missatge privat, usa aquesta opcio. Llegeix els teus desde la opcio de Mensajes directos.

Retwitt: Si has rebut algun tweet que t’hagi agradat i vols compartirlo amb els teus seguidors, usa la opcio de retweet.

Hashtag (#): Del angles hash (coixinet) y tag (etiqueta), serveixen per clasificar els temas dels que es parlan al Twitter. Pots seguir un hashtag ja creat o crear un de nou.

Trending topic: Les tendencies del moment. Son els hashtags mes usats durant el dia a Twitter 

T’animes? Segueix-nos a @ampacamins

Jornades de portes obertes

Les escoles de les Franqueses comencen a partir del 17 de febrer les jornades de portes obertes que es fan cada any abans que comenci el període de preinscripcions escolars per al curs vinent.

Escola Camins: Diumenge, 11 de març, d’11 h a 13 h. Xerrada a les 11.30 h.

Escola Joan Sanpera i Torras: Divendres, 17 de febrer, de 15 h a 16.30 h. Xerrada a les 17 h

Escola Bellavista-Joan Camps: Divendres, 9 de març, de 15 h a 16.30 h. Xerrada a les 15 h.

Escola Guerau de Liost: Divendres, 16 de març, a les11 h i a les 15 h.

Escola Colors: Diumenge, 18 de març, d’11 h a 13 h. Xerrada a les 11 h.

Mes info aqui.

MENU Febrer

MENU Febrer

En els seguents enllaços podeu trobar el menu pel mes de Febrer de 2012

Menú Febrer 2012

Menú celíac 

Menu s/peix, s/carn de porc, s/llegums

Menú s/ou

Menú s/lactosa

Tots els plats estan elaborats pels cuíners del centre, Xavier î Àlex, apartir d’ingredients frescos, ecològîcs de proximîtat i de temporada.

Les amanîdes es fan amb enciams variats i altres ingredients de temporada: cogombre, tomàquet, olives, pastanaga, remolatxa, pipes de girasol, sèsam torrat i iiavors de Iii, biat de moro dolç 

Menús elaborats i revisats per Joan Maria Ribas Framîs i Meritxell Bansell Roca

ENCANTS SOLIDARIS per EL CENÁCULO de Guayaquil

Com ja sabeu, l’agermanament de l’Escola Camins amb els nens i nenes de Guayaqui de l’escola El Cenáculo és ja una realitat integrada en les activitats escolars a Primària.

Els nostres infants estan preparant les primeres cartes d’intercavi.

A la Comissió per el Cenáculo de l’AMPA estem treballant per tal de donar més suport als nens i nenes de Guayaquil. És per aixo que de cara a aquest segon trimestre, estem preparant unes jornadas d’ENCANTS SOLIDARIS que tindran lloc el dies 24 i 25 de març del 2012. Us anirem informant dels detalls més endavant però necessitarem ja la vostra ajuda per tal de recollir totes aquelles coses que vulgueu donar-nos solidariament:

 • Roba
 • Llibres
 • CD’s
 • Vinils
 • Joguines
 • Objectes
 • ... andròmines diverses que penseu que es puguin revendre.

 Ho podeu portar a l’escola a partir del proper dilluns 23 de gener i deixar-ho a l’aula del vostre fill o filla a la caixa de cartrò per aquest efecte. La Comissió per el Cenáculo ho recollirem e inventariem per posar-ho a la venda.

La recaptació integra d’aquest acte anirà destinada a la comunitat educativa del Cenáculo de Guayaquil.

Comptem amb la vostra ajuda per que els Primer ENCANTS SOLIDARIS siguin un èxit!

Animeu-vos!

 

 

Comissió per el Cenáculo

Els Reis d'Orient són veritat

Els Reis d'Orient són veritat

Tot just s’havia assegut en arribar a casa, disposat a escoltar com tots els dies el que la seva filla li explicava de les seves activitats a l’escola, quan aquesta amb veu una mica baixa, com amb por, li va dir:

- ¿Papa?

- Sí, filla, digues...

- Escolta, vull … que em diguis la veritat

- És clar, filla. Com sempre - va respondre el pare una mica sorprès

- És que ...- Va titubejar Paula - Pare, ¿existeixen els Reis Mags?

El pare de Paula es va quedar mut, va mirar a la seva dona, intentant descobrir l’origen d’aquella pregunta, però només va poder veure un rostre tan sorprès com el seu que li mirava igualment.

- Les nenes diuen que són els pares. És veritat?

La nova pregunta de Paula el va obligar a tornar la mirada cap a la nena i empassant saliva li va dir:

- I tu què creus, filla?

- No ho se, potser sí o potser que no. D’una banda em sembla que sí que existeixen perquè tu no m’enganyes, però, com les nenes diuen això.

- Mira, filla, efectivament són els pares els que posen els regals però ...

- Llavors és veritat? - Va tallar la nena amb els ulls humitejats - M’heu enganyat!

- No, mira, mai t’hem enganyat perquè els Reis Mags sí que existeixen - va respondre el pare agafant amb les seves dues mans la cara de Paula.

- Llavors no ho entenc, pare.

- Seu, Paula, i escolta aquesta història que et vaig a explicar perquè ja ha arribat l’hora que puguis comprendre - va dir-li mentre assenyalava amb la mà el seient del seu costat.

Paula es va seure entre els seus pares ansiosa d’escoltar qualsevol cosa que li tragués del seu dubte, i el seu pare es va disposar a narrar el que per a ell va deure ser la veritable història dels Reis Mags:

Quan el Nen Jesús va néixer, tres Reis que venien d’Orient guiats per una gran estrella es van acostar al Portal per adorar-lo. Li van portar regals en prova d’amor i respecte, i el Nen es va posar tan content i semblava tan feliç que el més ancià dels Reis, Melcior,va dir:

- És meravellós veure tan feliç a un nen! Hauríem de dur regals a tots els nens del món i veure el feliços que serien.

- Oh, sí! - Va exclamar Gaspar - És una bona idea, però és molt difícil de fer. No serem capaços de poder dur regals a tants milions de nens com hi ha al món.

Baltasar, el tercer dels Reis, que estava escoltant als seus dos companys amb cara d’alegria, va comentar:

- És veritat que seria fantàstic, però Gaspar té raó i, encara que som mags, ja som ancians i ens resultaria molt difícil poder recórrer el món sencer lliurant regals a tots els nens. Però seria tan bonic.

Els tres Reis es van posar molt tristos al pensar que no podrien realitzar el seu desig. I el Nen Jesús, que des del seu pobre bressol semblava escoltar molt atent, va somriure i la veu de Déu es va escoltar al Portal:

- Sou molt bons, estimats Reis Mags, i us agraeixo els vostres regals. Vaig a ajudar-vos a realitzar el vostre bell desig. Digueu-me: Què necessiteu per poder dur regals a tots els nens?

- Oh, Senyor! - Van dir els tres Reis - Necessitaríem milions i milions de patges, gairebé un per a cada nen que poguessin dur al mateix temps a cada casa els nostres regals, però no podem tenir tants patges, no hi ha tants.

- No us preocupeu per això-va dir Déu - Jo us donaré, no un sinó dos patges per a cada nen que hi ha al món.

- Seria fantàstic! Però, com és possible? - Van dir alhora els tres Reis Mags amb cara de sorpresa i admiració.

- Digueu-me, no és veritat que els patges que us agradaria tenir han d’estimar molt als nens? - Va preguntar Déu.

- Sí, és clar, això és fonamental - van assistir els tres Reis.

- I, oi que aquests patges haurien de conèixer molt bé els desitjos dels nens?

- Sí, sí. Això és el que exigiríem a un patge - van respondre cada vegada més entusiasmats els tres.

- Doncs digueu-me, estimats Reis: hi ha algú que vulgui més als nens i els conegui millor que els seus propis pares?

Els tres Reis es van mirar assentint i començant a comprendre el que Déu estava planejant, quan la veu de nou es va tornar a sentir:

- Ja que així ho heu volgut i perquè en nom dels Tres Reis Mags d’Orient tots els nens del món rebin alguns regals, JO, ordeno que en Nadal, commemorant aquests moments, tots els pares es converteixin en els vostres patges, i que en el vostre nom, i de la vostra part regalin als seus fills els regals que desitgin. També ordeno que, mentre els nens siguin petits, el lliurament de regals es faci com si la fessin els propis Reis Mags. Però quan els nens siguin prou grans per entendre això, els pares els explicaran aquesta història i a partir de llavors, per Nadal, els nens faran també regals als seus pares en prova d’afecte. I, al voltant del Betlem, recordaran que gràcies als Tres Reis Mags tots són més feliços.

Quan el pare de Paula va acabar la història, la nena es va aixecar i fent un petó als seus pares va dir:

- Ara sí que ho entenc tot papà ... I estic molt contenta de saber que em voleu i que no m’heu enganyat.

Feliç any 2012

Feliç any 2012

Bones festes !!!

Bones festes !!!

Un regal original per a grans i petits...

Ja tenim a les cartelleres el llargmetratge d’animació inspirat en el mític goril·la albí que va viure al zoo de Barcelona des de l’any 1966.

En Floquet de Neu, l’únic goril•la blanc del món, arriba al Zoo de Barcelona. A causa del seu albinisme, acapara totes les mirades dels visitants, però també provoca el rebuig dels seus nous company goril•les que no l’accepten com un dels seus.

Desesperat per integrar-se, en Floquet anirà a la recerca de la Bruixa del Nord perquè el converteixi en un goril•la normal i corrent.
Durant la seva aventura, s’enfrontarà a innumerables perills, la majoria planejats per en Luc de Sac, un malastruc malvat que vol capturar el goril•la blanc perquè creu que si aconsegueix arrencar-li el cor, la seva mala sort desapareixerà per sempre. 

Apte per a tots els públics
Durada: 90’
Versió: CATALÀ

La pel·lícula es podra veure en català a les 64 sales següents:

Yelmo Abrera (Abrera); Cinemes Amposta (Amposta); Multicinemes Arenys (Arenys de Mar); Megacine Badalona (Badalona); Multicinemes Baricentro (Barberà del Vallès); Arenas Multicines (Barcelona); Aribau Multicinemes (Barcelona); Bosque (Barcelona); Cinemes Girona, Cinesa Diagonal, Cinesa Diagonal Mar, Cinesa Heron City; Cinesa La Maquinista; Cinesa Maremagno, Lauren Gràcia, Palau Balañà, Yelmo Cines Icaria (Barcelona); Cinemes Catalunya (Berga); Lauren Costa Brava (Blanes); Filmax Castelldefels (Castelldefels); Cinemes El Punt (Cerdanyola del Vallès); Full HD (Cornellà de Llobregat); Multicinemes Pisa (Cornellà de Llobregat); Cinemes Figueres (Figueres); Cinesa Barnasud (Gavà); Cinemes Albèniz (Girona); Ocine Girona (Girona); Ocine Granollers (Granollers); Cinesa La Farga (L’Hospitalet de Llobregat); Filmax Gran Via (L’Hospitalet de Llobregat); Cines Kursal (Igualada); Cinema Alhambra (La Garriga); JCA Cinemes Alpicat, Lauren Lleida (Lleida); Bages Centre (Manresa); Cinesa Mataró Parc (Mataró); Cinemes Urgell (Mollerussa); Cinemes Montcada (Montcada i Reixac); Cinemes Olot (Olot); Kyton (Palamós); Ocine Platja d’Aro (Platja d’Aro); Lauren Reus (Reus); Reus Palace (Reus); Cinemes Roses (Roses); Cinema City (Santa Coloma de Gramenet); Cinesa Sant Cugat (Sant Cugat del Vallès); Yelmo Sant Cugat (Sant Cugat del Vallès); Cinemes Atrium (Sant Andreu de la Barca); Multicines La Vailet (Sant Vicenç dels Horts); Multicinemes Eix Macià (Sabadell); Imperial (Sabadell); Ocine Sant Celoni (Sant Celoni); CineBaix (Sant Feliu de Llobregat); Cinema Prado (Sitges); Ocine Les Gavarres (Tarragona); Cinemes Segle XXI (Terrassa); Cinesa Parc Vallès (Terrassa); Ocine Roquetes (Tortosa); JCA El Vilar (Valls); Ocine El Vendrell (El Vendrell); Multicines Sucre (Vic); Lauren Viladecans (Viladecans); Lauren Garraf (Vilanova i la Geltrú); Ocine Vila-seca (Vila-seca).

Aquí sota podeu veure’n el tràiler:

LOTERIA DE NADAL 2011

LOTERIA DE NADAL 2011

6 € per euro jugat !!!!

Wow !!! Felitats a tothom...

Estarem a la VII Fira d'entitats

Estarem a la VII Fira d'entitats

El proper cap de setmana el municipi de les Franqueses del Vallès celebrarà la VII edició de la Fira d’Entitats, amb un tendal en què mostraran la seva activitat prop de 40 entitats i associacions del municipi a través dels seus estands. Un d’ells, el del AMPA CAMINS !!!

L’acte inaugural de la XVI Fira Mercat de Nadal i VII d’Entitats tindrà lloc el dissabte, 17 de desembre, a les 10’00 del matí. La cloenda de la fira tindrà lloc a les sis de la tarda del diumenge, després del lliurament dels premis al millor dibuix 2011 i al millor estand 2011. 

Podeu descarregar el programa punxant aqui

Mes info aqui

Carta de presentació de La Verdolaga

Carta de presentació de La Verdolaga

Qui som i què fem?

Som el Pere i l’Alfred, dos joves del Vallès, tenim l’hort a Can Tinet, Llerona, vila inclosa dins les Franqueses del Vallès.

Ens agrada gaudir de la naturalesa i l’agricultura, i ho fem cultivant varietats antigues, treballant la terra amb respecte i sense aplicar-hi productes químics. Treballem 1,5 ha  de terra, en la qual ens regim pels criteris de l’agricultura ecològica.

Oferim productes d’horta, ecològics i de temporada en el format de  cistella,  a grups de consumidors o cooperatives de consum,  buscant així una relació de confiança entre el consumidor i nosaltres.

El model que volem aplicar és el de la cistella tancada, on hi posem productes de temporada i on la majoria dels productes són de varietats tradicionals i locals.També oferim el producte a granel a botigues i mercats locals.

En tot el procés de producció i comercialització dels nostres productes no hi ha cap aplicació de productes químics.

Objectius:

 • Produir i comercialitzar  productes ecològics de temporada (model cistella).
 • Contribuir a la divulgació i consum de varietats locals.
 • Contribuir a la salut dels consumidors, dels agricultors i del medi natural.
 • Dignificar i revalorar la vida de pagès.

On estem?

Estem a Llerona, nucli poblacional inclòs en les Franqueses del Vallès ( Vallès Oriental).

Encara que en els últims anys, degut a la proximitat amb Granollers i a la instal·lació d’un polígon,el pla de Llerona ha patit canvis en la economia de la zona, Llerona i les Franqueses sempre han estat pobles amb tradició agrícola.

Segons les darreres dades (any 1999), el municipi compta amb aproximadament 1.475 hectàrees conreades. Hi predomina el secà, on són majoritaris els cereals, sobretot l’ordi, i els farratges. Pel que fa al regadiu, els conreus majoritaris són les hortalisses i també una part de cereals. També existeixen explotacions d’oliveres i vinya. A la ramaderia tenen gran importància el bestiar porcí, boví i la cria de gallines i conills.

Nosaltres estem situats a Can Tinet que es troba a  Dalt Riba, a 30 metres per sobre del Pla de Llerona. Històricament va ésser una explotació agrària i ramadera dedicada als porcs i al cultiu de mongeta del Ganxet, patata i cereals.  Actualment bona part de les terres s’estan convertint en terres de conreu ecològic, on hi predomina l’horta, la mongeta del Ganxet i la mongeta Genoll de Crist.

La cistella ecològica

Per què?

Comercialitzem el nostre producte en format cistella perquè creiem que és la forma més digna pel petit pagès i la més econòmica pel consumidor.

D’altra banda, eliminem intermediaris i fem que el preu tant pel productor com pel consumidor sigui més just.  Així mateix, es crea una relació directa entre tots. Podeu conèixer el pagès i visitar el nostre hort, i nosaltres podem conèixer de primera mà les inquietuds i problemes que puguin sorgir amb la venta de les nostres verdures.

Com és la cistella?

És una  cistella ecològica tancada (producte de temporada) que oferim setmanalment. T’he  la portem en caixes, que hauràs de retornar en el moment de l’entrega o la setmana següent. N’hi ha de dos tipus:

 • Sencera: inclou 6-8 productes de temporada, entre 6 i 7 kg,  14 euros.
 • Mitja: inclou 5-7 productes de temporada, entre 3 i 4 Kg,  7 euros.

La cistella varia d’una setmana a l’altra, ja que entenem que hi ha gent que se li fa pesat menjar-se una col o un bròquil a la setmana. El pes de la cistella varia de l’estiu a l’ hivern. A l’ hivern les plantes van a un ritme més lent i tenim menys producció, en canvi a l’estiu és tot el contrari, i tenim molta més varietat de productes i molta més producció. No obstant, el preu de la cistella és el mateix durant tot l’any ja que les mancances de l’ hivern són compensades a l’estiu- tardor.

El cistellaire té l’opció de tenir una excepció, és a dir, si no agrada un producte es pot demanar que no s’ inclogui aquest producte en la cistella.

Com ho servim?

La cistella es pots venir a buscar al nostre hort o  bé la portem a un punt de distribució, acordant dia, lloc i hora concreta.  Portem les cistelles en caixes, les quals els  cistellaires han de retornar buides la setmana següent.

Si s’està interessat en crear un Grup de consum o una cooperativa al poble o barri al que pertanys, ens oferim a donar-vos un cop de mà, ja que abans de fer de productors hem estat involucrats en Grups de consum.

Compromisos

Compromís de La Verdolaga:

 • Des de La Verdolaga ens comprometrem a servir setmanalment les cistelles acordades amb una varietat superior als cinc productes, i en el cas que no puguem oferir una varietat de productes de producció pròpia s’adquiriren productes a d’altres productors ecològics propers.
 • A tenir l’hort obert al  cistellaire, sempre que es vulgui es pot visitar, o fins i tot, venir  a ajudar-nos i alhora aprendre l’ofici.
 • A fer un plenari, un o dos cops  l’any, depèn dels consumidors, on podrem intercanviar idees i inquietuds, i us podrem explicar com evoluciona el projecte de La Verdolaga.

Compromís dels cistellaires:

 • Després del mes de prova, si el  cistellaire està convençut i vol continuar rebent  cistelles, s’ha de comprometre a comprar la cistella un mínim de sis mesos, ja que ens planifiquem l’hort en funció del nombre de cistellaires.
 • A ser  puntuals en la recollida de la cistella i en els pagaments.
 • A retornar la cistella buida per la seva reutilització.

La Verdolaga

La Verdolaga

Hola famílies!!!
 
Abans de res moltes gràcies per interessar-vos pel grup de consum conscient que està naixent a l’escola Camins.
 
Us resumeixo els acords de la trobada del passat dijous i la proposta per començar:
 
Tenint en compte, la proximitat, qualitat i certificació ecològica començarem amb la cistella de verdures i els extres de La Verdolaga. Ells es van presentar i ens van explicar qui són, què fan, compromisos.....us adjunto un arxiu amb aquesta informació. Si us sembla, comencem amb ells i de mica en mica el grup s’anirà consolidant i anirem afegint  més proveïdors i productes segons les necessitats del grup. 
 
La Verdolaga cada dijous m’enviarà el llistat amb la composició de la cistella que rebrem la setmana següent i també els extres (ous, conserves, verdura, cistella fruita...). Jo us reenviaré aquest mail i m’heu de contestat el mail indicant quina cistella voleu (sencera o mitja), l’expeció (és a dir, si hi ha algun producte que no voleu i que us serà substituït per un altre, només un producte) i quins extres voleu, cal contestar abans del diumenge a les 20h. Jo adjuntaré totes les comandes (full excel) i les enviaré a La Verdolaga. Dimecres entre les 15h i les 16h ens portaran les comandes a l’escola (jo les rebre), també ens facilitaran un llistat de totes les comandes i els imports per gestionar millor les entregues i cobraments  i vosaltres podreu recollir la vostra comanda:
- dimecres a la sala de l’ampa de  16:30h-17h, jo estaré allà per donar-les i cobrar. Tot i que portaré una caixeta amb canvi, si us plau, intenteu portar l’import el més exacte possible.
- dijous a la sala de l’ampa, vosaltres mateixos podeu recollir la cistella,  podeu deixar els diners (import exacte) en un sobre amb el vostre nom a la Maria.
Aquesta és una proposta d’horari de recollida però, si us plau, si no us va bé podem buscar solucions.
 
Recordeu el calendaris de les cistelles de proba:
- 14.12.11
- 11.01.12
- 18.01.12
- 25.01.12
aquestes comandes seran de proba i després caldrà que cada família es comprometi per 6 mesos i confirmi quina cistella vol (mitja o sencera).
 
A la web de La Verdolaga (http://www.verdolaga.cat) hi ha receptes però nosaltres també podem aportar les nostres. O bé, al blog de l’escola també podem crear un espai de cuina.
 
M’agradaria saber si l’horari de recollida us va bé i quins altres productes us agradaria adquirir (cereals, beguda vegetal, productes de neteja.........).
 
Si us plau, prego envieu aquest mail a  les famílies que puguin estar interessades i no van poder venir a la trobada del grup de consum.
 
Sobretot espero els vostres suggeriments, consells, opinions............ és un grup que tot just comença a fer xup-xup i per tant entre tots i totes el podem fer més saborós. Jo encantada d’inciar aquest grup però passat Nadal podem fer una trobada i parlar de com organitzar-nos millor sobretot si volem introduir més proveïdors, fer cursos de cuina, dinamitzar activitats, per exemple, un mercat d’intercanvi de roba.......aneu fent  bullir l’olla i pensant propostes!!
 
Moltes gràcies i bon profit!! 
Gemma